onsdag 31 december 2008

2008

2008

Har läst bloggen och tja, kanske inte det bästa av år, men ändå mycket mer levande än tidigare och jag har blivit bättre på att hantera ångesten och tankarna. Jag skulle nog säga att jag kommit ganska långt när det gäller min egna utveckling. Det känns uppmuntrande men också väldigt skrämmande.

Vem är detta Jag?
Det får bli något för 2009.


Januari
Tung månad även om det verkade ha lättat lite på slutet.

Februari
Inläggen var lite lätt intetsägande denna månad, fast det sista sa så det räckte. För nog hände det saker alltid. Jag fick det jag önskade mig. Jag borde ha varit mer noggrann i formuleringen av vad jag ville ha. Månaden avslutades med för många piller och 2 veckor på sjukhus och 4 eller om det var 5 operationer, för jag förstörde mina händer. Det var tungt men ändå lärorikt, jag fick kläm på det där med radikalt accepterande.

Mars
Tungt som fan, men ändå, jag fick lite gjort trots värken och ångesten. Känns konstigt att läsa, för visst kommer jag ihåg hur det kändes men när jag tänker tillbaka på det så var det ändå hanterbart. Skumt.

April
Det svänger, men jag bestämmer tydligen att jag trots allt vill leva. Och det står jag för fortfarande även om jag inte skulle ha något emot att vara död. För det är jobbigt att vara jag.
Det är en hoppfull månad även om värk och ångest mutar in sina revir.

Maj
Månaden gick i matens tecken. Jag flyttade till min Fina Lilla Lägenhet. Lyckan var total även utan uppkoppling.

Juni
Mamma kom och hälsade på, även om hon inte erkände vad jag gjort. Bloggade från biblioteket för jag har fortfarande ingen uppkoppling. Kanske det var bra för då ägnade jag tid till att tänka på mig själv och mitt liv istället för att fly in i cyberrymden.

Juli
Tillbringades mestadels på sommarstället. Lästa, tänkte och tog det lugnt. Fick mitt beslut från FK, vilket jag fortfarande har svårt att acceptera men jag antar att dom kanske har en poäng i att jag bör/får pengar under en längre period.

Augusti
En svängig månad, antar att dbt:n hjälpte till med det, efter uppehållet i juli.

September
En tungt funderande månad, finns jag? jagsvag? vem är jag? vem är jag i relation till andra?
Det blir en upplysande månad, jag lär mig en del om mig själv, eller snarare upptäcker. På det stora hela är det en bra månad.

Oktober
En livfullare månad, jag kanske lever ändå. Fet ångest och undran om det verkligen ska vara så här? Och det skulle det, tydligen. Många frågor blir det, men inga om några svar. Mycket skrivande blev det i alla fall.

November
Trött och ångestigt, men ändå. Depp antar jag är ordet för månaden. Apati och lidande, liksom.

December
En mer levande månad, jag socialiserar och får lite gjort i alla fall. Trots perioder av apati och flykt känns det som att det blir bättre, att jag kommer någonstans.

Inga kommentarer: