söndag 4 maj 2008

åh

Laxpudding

Tid: 90 minuter

1 kg potatis

300 gram färsk lax i tunna skivor

100 gram finhackad gul lök

3 st ägg

4 dl mellanmjölk

1.5 dl dill

salt och peppar

300 gram morötter, grovt rivna

1 st äpple, grovt rivet

1 msk olivolja

2 tsk balsamvinäger

salt

1 tsk mörkt muscovadoråsocker eller vanligt råsocker

Skala och koka potatisen. Låt potatisen svalna något. Skär den i skivor. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och peppar. Häll äggstanningen över potatisen.

Grädda i 225 grader i 40 minuter.

Blanda morötter och äpple. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och muscovadoråsocker. Servera råkosten till laxpuddingen.


Inga kommentarer: