Laxpudding
Tid: 90 minuter
1 kg potatis
300 gram färsk lax i tunna skivor
100 gram finhackad gul lök
3 st ägg
4 dl mellanmjölk
1.5 dl dill
salt och peppar
300 gram morötter, grovt rivna
1 st äpple, grovt rivet
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
salt
1 tsk mörkt muscovadoråsocker eller vanligt råsocker
Skala och koka potatisen. Låt potatisen svalna något. Skär den i skivor. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och peppar. Häll äggstanningen över potatisen.
Grädda i 225 grader i 40 minuter.
Blanda morötter och äpple. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och muscovadoråsocker. Servera råkosten till laxpuddingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar